Eerste Stadstuindiner
‘Het was een heerlijk drie gangendiner en dat voor maar 5 euro, dat krijg je thuis niet voor elkaar’. Goed gevulde groentesoep, Lam met aardappelgratin en als toetje een lekker gebakje van Bakkerij Salverda. Dat stond donderdagavond 2 april op het menu van het eerste Stadstuindiner bij Resto van Harte. Onder de noemer Stadstuindiner zijn er dit jaar vier speciale diners bij Resto van Harte, een initiatief van Groeikracht & Co, Hoofdstad van de Smaak en Resto van Harte. De initiatiefnemers bieden een duurzame en sociale maaltijd aan, speciaal voor de Leeuwarder met een platte beurs.
Wethouder Isabelle Diks opende het diner. ‘Het is een mooi initiatief om het gebruik van regioproducten te promoten, helaas eten we nog te veel groenten uit het buitenland’. Het menu is samengesteld uit seizoensproducten die lokaal zijn geproduceerd. Voor Groeikracht & Co is dit één van de uitgangspunten.