Koopmans Koninklijke Meelfabrieken ondersteunt Hoofdstad van de Smaak
Koopmans Koninklijke Meelfabrieken gaat Hoofdstad van de Smaak 2015 ondersteunen. ‘Juist door onze ontstaansgeschiedenis als Leeuwarder molenaarsbedrijf én het feit dat we werken met Friese akkerbouwers maakt dat we graag onderdeel willen zijn van Leeuwarden, Hoofdstad van de Smaak’, vertelt directeur Dirk Lodewijk. ‘Voor ons is lokale authenticiteit erg belangrijk, dit past binnen onze puur vanuit de oorsprong- filosofie.’ Koopmans ondersteunt in het Smaakjaar onder andere de startexpositie ‘Smaakparadijs’ in het natuurmuseum Fryslân, als ook de zondagpicknicks in het voorjaar en het Groot Liwwadder diner in september.
Wat ooit in 1846 begon met een bakkerszoon die een kleine rosmolen kocht, is nu uitgegroeid tot een modern ingrediëntenbedrijf. Na verkoop van 2 bedrijven is er een streep gezet onder het retailverleden en is de onderneming weer terug bij de basis. Deze wordt gevormd door Koopmans Meel, leverancier van bloem, meel en toegevoegde waarde oplossingen voor de ambachtelijke- en industriële bakkerij en Laco Crumbs, specialist in foodcoatings. Na een recente verbouwing is het innovatiecentrum KIEM ontstaan. KIEM is dé proeftuin voor nieuwe ontwikkelingen en inspiratiebron voor klanten . Samen met ketenpartners wordt hier gewerkt aan onderscheidende, vernieuwende concepten om de toegevoegde waarde in de keten te verhogen en zo duurzame waarde uit graan te halen.