Bij restaurant Sems kunt u culinair genieten. De koks koken volgens de principes van de Dutch Cuisine: cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. Meer informatie of reserveren via: www.semsleeuwarden.nl
Archives
Waddengeluk
Waar komen de spruitjes vandaan? In de Muppetshow schiet de kok op een kool: een regen van spruitjes is het resultaat. Maar als je echt wilt weten hoe het zit moet je naar Sexbierum.
Jerke Braaksma
In Oenkerk staat de bakkerij van Jerke Braaksma, die al 27 jaar zijn eigen bakkerij runt.
Jan en Barbara Geerstema
Jan en Barbara Geertsema zijn traditionele vissers. Sinds 2011 hebben ze een eigen restaurant op Lauwersoog.
Martin van der Meulen
Martin van der Meulen, de groenteman in de Oosterstraat is een 4e generatie groenteman in hart en nieren. De zaak zelf bestaat ondertussen al 80 jaar en is opgericht door zijn overgrootvader.
Gosse Haarsma
In Techum, een nieuwe buitenwijk van Leeuwarden ligt stadstuin Âsum van stadsboer Gosse Haarsma. Een plek waar de oude moestuin weer volledig tot zijn recht komt en de groenten vers kunnen worden gekocht.
Leen van Zelderen
Leen van Zelderen, eigenaar van het Marlanner kaashuis in Jouswier is al 24 jaar kaasboer. Van Zelderen produceert op zijn boerderij biologische kaas met melk van zijn eigen twintig koeien. En staat met zijn biologisch product op vrijdag op de streekmarkt in Leeuwarden.
Menno Hoekstra
Menno Hoekstra uit Morra is een 4e generatie slager met hart en ziel. Het slachten doet hij op maandagen zelf bij zijn slachthuis in Dokkum, hij verkoopt zijn vlees in zijn slagerij in Anjum.
Jantsje Hoogkamp
Jantsje Hoogkamp is met haar man sinds 2006 eigenaar, wijngaardenier en streekproducent bij de Heidepleats in Sint Nicolaasga.
Tjalke Stoelwinder
Tjalke Stoelwinder uit Jubbega is onze eigen nationale Held van de Smaak 2014.