Friese restaurants uitgenodigd regiomenu te promoten
Topkok Marc van Gulick, lid van het comité van aanbeveling van Hoofdstad van de Smaak en directeur van Landgoed Lauswolt, roept restaurants in Friesland op om een menu met regioproducten op de kaart te zetten. Van Gulick deed dit tijdens de officiële opening van Leeuwarden Hoofdstad van de Smaak 2015 op vrijdag 13 februari.
Leeuwarden is in 2015 Hoofdstad van de Smaak. Dat betekent een jaar lang aandacht voor eerlijk en lekker eten van dichtbij. Het hele jaar door zijn er activiteiten in Leeuwarden en de rest van de provincie waarin de regioproducten in de spotlights staan. Het Smaakjaar gaat van start met een twee weken durende expositie in het Natuurmuseum Fryslân, het Smaakparadijs. Op een grote tong worden de smaken zoet, zuur, zout en bitter uitgelicht. Bovendien kunnen kinderen kennis maken met nieuwe smaken, bijvoorbeeld insecten. Ook is er aandacht voor oude smaken; het gaat dan met name om peulvruchten. Het Smaakparadijs is tot 1 maart te bezoeken.