Live cooking met Greydanus
Aardappelgroothandel Greydanus uit Heerenveen zet zich dit jaar op grote schaal in voor Hoofdstad van de Smaak. Tijdens het Smaakparadijs in de voorjaarsvakantie in het Natuurmuseum Fryslân wordt er live gekookt, zorgt het bedrijf voor stempelaardappels en oude, bijzondere groenten om te proeven. ‘Eten verbindt mensen en het is fantastisch om aan mensen uit te leggen dat wij dichtbij zoveel mooie, unieke producten hebben,’ aldus Tjalke Stoelwinder, boegbeeld bij Greydanus als het gaat om Smaak en nationale Held van de Smaak 2014.
Daarnaast ondersteunt Greydanus ook bij JazzNTaste op 22 maart. Een paar dagen later komen Foodbloggers naar Leeuwarden om met Friese regioproducten te koken. Ook daarbij ondersteunt Greydanus. En er is het plan om workshops op scholen te geven. ‘Door kinderen al jong bewust om te laten gaan met eten, zullen ze dat later ook doen. Jong geleerd, oud gedaan.’ Tjalke Stoelwinder is vooral druk met het Smaakparadijs. ‘Daar hebben we zin in. Live koken en kinderen en hun ouders of pakes en beppes laten proeven wat lekker eten van toen en nu is.’