Regioproducten in de spotlight
“Leeuwarden als Hoofdstad van de Smaak geeft ons de kans om te laten zien wat voor verschrikkelijk moois en lekkers we allemaal in Friesland in huis hebben,” aldus Arjen Rusticus, mede-eigenaar van De Walrus in Leeuwarden en Sneek.
Leeuwarden als Hoofdstad van de Smaak geeft de horecaondernemers de kans om te laten zien wat ze in huis hebben. Ook Friese regioproducten en hun producenten worden onder de aandacht gebracht. Chef-kok Jeroen van Beek van de Vrouwenpoort hoopt dat door Hoofdstad van de Smaak minder bekende Friese regioproducten, meer populariteit krijgen. Het werken met regioproducten is belangrijk voor de horecaondernemers, zo weten ze precies waar het product vandaan komt en wat de geschiedenis is. Lokale producten die Friese chef-koks veel gebruiken zijn vis, vlees, schaal- en schelpdieren. Natuurlijk vallen er altijd dingen te verbeteren. Willem Schaafsma van Restaurant Eindeloos zou graag willen zien dat het logistieke proces verbeterd wordt.