Kaasmakerij de Terschellinger
Het biologische melkveebedrijf van de familie Zorgdrager-de Vries levert al sinds 1993 hun melk aan kaasmakerij de Terschellinger. Jan-Willem Zeilstra werd in 2004 de eigenaar en kaasmaker van de Terschellinger. Het vak heeft hij nog op de ouderwetse manier in de praktijk geleerd. Aangevuld met de nodige scholing combineert hij de ambachtelijke manier van kaasmaken met de kennis en inzichten van deze tijd. Na 15 jaar in een kaasmakerij aan de wal te hebben gewerkt nam hij zijn ervaring mee naar het eiland om daar zijn eigen kazen, variƫrend van 0,5 tot 12 kilo zwaar, te gaan maken.
Drie biologische Terschellinger veehouders leveren hun melk aan kaasmakerij De Terschellinger. De gevarieerde flora in hun weidegebied en het gebruik van alleen eigen ruwvoer zorgt voor een bijzondere melk, die garant staat voor de typische zachte smaak van Terschellinger kaas.
Terschellinger Kaas is te verkrijgen bij beterbio.nl.